Skip to main content

Een extra hoog ledikant baby is niet alleen heel fijn voor jouw baby, maar ook zeker voor jou als ouder. Een extra hoog ledikant baby zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te bukken om jouw kleintje in bed te leggen of eruit te halen. Ook bij het verschonen van het baby beddengoed kan je dit gewoon op stahoogte doen. Hoe fijn is dat wel niet voor je rug? Zeker als je net bevallen bent. Een extra hoog ledikant baby voorkomt rugpijn na bevalling. Waarom een extra hoog ledikant baby kopen?

Extra ruimte onder baby ledikant

Als je een hoog baby ledikant in de babykamer plaatst, heb je ruimte onder het ledikant over. Deze extra ruimte kan je gebruiken als opbergruimte of bouw er een leuke hut onder. Dan kunnen de kinderen eronder spelen. Extra ruimte in een babykamer is altijd mooi meegenomen.

Plaats onder het baby ledikant opbergdozen die er niet alleen mooi uitzien, maar ook reuze handig zijn. Je kan in de fraaie dozen het speelgoed opbergen. Opgeruimd staat netjes. Of berg er het baby beddengoed in op. Wil je het extra hoog ledikant baby verschonen? Dan heb je gelijk de babylakens en dekentjes bij de hand.

Ruimte extra hoog ledikant Cryless gebruiken Zwanger Rugpijn na bevalling

Waarvoor zou jij de ruimte onder een Cryless hoog ledikant of hoge box gebruiken?

Hoogte ledikant baby

De extra lange poten bepalen de hoogte ledikant baby. Bij Cryless kan je terecht voor een hoog ledikant kopen. Je kan vervolgens kiezen uit twee modellen. De standaard hoogte ledikant (standaard poten) is 121 cm vanaf de grond tot de top. De hoogte van het extra hoog ledikant baby is 153 cm. Bij beide modellen kan je de bodem ook instellen. Voor de afmeting ledikant hoog kom uit op de volgende gegevens.

Standaard hoge poten

De buitenmaten van een standaard Cryless hoog ledikant is 124 x 64 x 121 cm (l x b x h). De binnenmaat/matrasmaat is altijd 60x120cm.

Met de hoge poten van 34 cm kan je de bodem (vanaf de grond gemeten) vervolgens instellen op drie standen. Namelijk 54 cm, 68 cm en 88 cm. Je baby kan meegroeien in het hoge ledikant.

Tel hierbij nog wel even het matrasje (+/- 10cm vaak) bij op!

Extra hoge poten

De buitenmaten van een extra hoog Cryless ledikant is 124 x 64 x 153 cm (l x b x h). De binnenmaat/matrasmaat is altijd 60x120cm.

De extra lange poten hebben een hoogte van 67 cm. De bodem kan je vervolgens op hoogte verstellen op 87, 101 en 121 cm (vanaf de grond gemeten).

Tel hierbij nog wel even het matrasje (+/- 10cm vaak) bij op!

Is een hoog ledikant veilig?

Heb je vragen over de veiligheid van het slotje? Hiervoor hebben wij een speciale video gemaakt! Bekijk die hier

Jazeker, een hoog ledikant is veilig. Aan de zijkanten zijn veilige spijlen, die ervoor zorgen dat jouw baby niet uit zijn of haar bedje kan rollen. Er zitten geen scherpe hoeken aan het hoog ledikant. Bovendien is ons extra hoog ledikant baby voorzien van een veilig deurslot. Het voordeel van een ledikant met klepzijkant of deur is dat je goed bij jouw baby kan. Je hoeft niet over de spijlen heen te hangen, ook niet als je het bedje verschoont.

Je tilt het deurtje op, waarbij het unieke dubbele magneetslot de deur tegenhoudt. Als je de deur nog iets verder optilt gaat deze open. Dubbel zo veilig. Zodra je het deurtje terugduwt, valt deze vanzelf in het veilige slot.

Het hoog ledikant van Cryless is gemaakt van duurzaam berkenmultiplex omkleed met HPL. Er is geen gebruik gemaakt van verf of lak, waardoor jouw baby geen chemicaliën binnen kan krijgen, zodra de eerste melktandjes doorkomen. Kinderen met doorkomende tandjes willen nog wel eens gaan bijten op de spijlen.

Standaard afmeting ledikant baby?

De afmeting ledikant baby is standaard, deze is namelijk 60 cm breed en 120 cm lang. Een ledikant baby moet aan de Europese veiligheidsnormen voldoen, daarom is een ledikant hoog of laag tenminste 55 cm breed. In Nederland wordt altijd de maat van 60 x 120 cm aangehouden. Dit is prettig voor als je op zoek bent naar een nieuw ledikant matras of beddengoed. Je koopt namelijk altijd de juiste maat.

Bij een matras mag nooit ruimte tussen het bedje en het matras zitten. Baby’s kunnen anders klem komen te zitten. Een ledikant baby moet aan nog meer eisen voldoen. We hebben de belangrijkste eisen van het “Eisenpakket kinderbedden en -boxen NEN-EN 716-1” voor je opgesomd:

  • De minimale hoogte van de zijwanden is 60 cm, gemeten vanaf de bedbodem.
  • De afstand tussen de spijlen moet tussen de 4,5 en 6,5 cm zijn en de spijlen moeten doorlopen tot aan de bodem.
  • Is de bodem verstelbaar dan moet de minimale afstand in de laagste stand 60 cm zijn en in de hoogste stand 30 cm.
  • De bedbodem moet stabiel zijn en in geval van een lattenbodem, moet de afstand zo zijn dat de voetjes er bij het staan of springen niet tussendoor kunnen glippen.
  • De lak van de spijlen moet ‘speeksel vast’ zijn.

Bij in hoogte verstelbare bodems moet je er op letten dat de hoogte tussen de bedbodem en de bovenkant van het bedje minimaal 30 cm is, zodat de baby niet uit bed kan ‘rollen’ of zich eraan kan optrekken. In de laagste positie moet deze afstand minimaal 60 cm zijn, zodat het kindje er niet uit een hoog babybed kan klimmen.

Voorkom rugpijn na bevalling

Het laatste waar je op zit te wachten als je net bent bevallen zijn rugklachten. Met een extra hoog ledikantbaby voorkom je rugpijn na bevalling. Hoe? Heel eenvoudig. Je kan jouw pasgeborene gemakkelijk in zijn of haar ledikantje leggen zonder daarbij te hoeven bukken of voorover te leunen.

 

Rugklachten zwangerschap is een veel voorkomend probleem. Doordat jij je rug recht kan houden is het naar bed brengen en opstaan van je baby een super fijn moment. Dit doe je namelijk zonder je rug te belasten, waardoor je rugpijn na bevalling kan voorkomen. Let altijd op een juiste houding, bij het tillen, bukken en staan. Houd je recht goed recht.

Kies daarom voor een hoog of extra hoog ledikant baby. Prettig voor jou en veilig voor je lieve baby. Wil je meer informatie ontvangen over extra hoog babybed? Neem gerust eens contact op met Cryless.

Wij van Cryless kunnen je natuurlijk een Cryless hoog ledikant aanraden ;-). Doordat je ons ledikant gebruikt, belast je je rug goed. Hierdoor houd je energie over in die o-zo-leuke weken na de bevalling!

Hoog Ledikant Cryless Gesloten

Volg ons op instagram!