Skip to main content

Veelgestelde vragen | FAQ

Hieronder geven wij antwoord op onze veelgestelde vragen. Hier geven we bijvoorbeeld meer informatie over de garantie, levering, retouren en veiligheid bij Cryless. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Waarom heb ik een hoog bedje nodig?

Omdat je na de bevalling ook om je eigen gezondheid moet denken. De zwangerschap en bevalling vraagt veel van je lichaam en in de eerste maanden en jaren zal die kleine ook veel van je vragen. 👶

Wanneer je een laag babybedje gebruikt dan moet je vanuit je rug tillen om je kindje te kunnen toestoppen. Met een hoog bedje hoeft dat niet en houd je je rug recht!

Kort gezegd: Met een hoog bedje hoef je niet te bukken en houd je energie over om te genieten van je kindje 👶

Voor wie is een hoog babybedje gemaakt?

Voor iedereen die in verwachting is en die zijn eigen gezondheid belangrijk vindt. Fysiotherapeuten, artsen en personal trainers zijn het erover eens: tillen vanuit je rug is niet goed en dat gaat ten koste van je gezondheid 🫠

Daarnaast zijn er in België een hoop (aanstaande) gezinnen waarbij er iemand een hernia, scoliose of andere chronische rugklachten heeft. Al die gezinnen zouden onze meubels nodig hebben!

Wij ontvangen jaarlijks tientallen reacties van ouders die helemaal in de wolken zijn van onze meubels. Nieuwsgierig? Lees meer over ons op Trustpilot 🫶

Kan ik de meubels ergens bekijken?

Als je het wilt komen bekijken mag dat altijd op afspraak in Broek op Langedijk of digitaal via bijvoorbeeld Facetime. Dorus, Ruben of Gerben van geeft je dan een demonstratie van de meubels. Dit kan zelfs in de avonden en weekenden.

Daarnaast mag je de Cryless meubels altijd uitproberen en komen wij ze gratis weer ophalen als het toch niet bevalt! Zeker als je in België woont geen verkeerd idee 😊

Staan jullie meubels ook ergens in een winkel?

Nee. Wij kiezen hier expres voor om voor jou de prijs zo laag mogelijk te houden.

Als je het wilt komen bekijken mag dat altijd op afspraak of digitaal via bijvoorbeeld Facetime. Daarnaast mag je de meubels altijd uitproberen en komen wij ze gratis weer ophalen als het toch niet bevalt! 😊

Voorbeeld: Als ons bedje in de winkel zou liggen dan zou die al gauw 30-50% duurder worden omdat de winkelier er ook wat aan wil verdienen.

Verzenden jullie ook gratis naar België?

Ja! Ook naar België bieden wij gratis verzending aan.

Kan ik de meubels ook gebruiken als ik in een rolstoel zit?

Jazeker, dit kan zelfs heel goed! Wanneer je Cryless een berichtje stuurt met de schoothoogte van je rolstoel, dan maken wij de hoogte op maat voor jou. Dit kost niets extra! 🤗

Tip: Wist je trouwens dat je ons bedje vaak 100% vergoed krijgt via de gemeente (in NL via de wmo-subsidie) als jij of je partner rolstoelafhankelijk bent? Meer informatie hier.

Mag ik de meubels uitproberen? En wat kost dat?

Uitproberen mag altijd! Dat kost €0,- oftewel niets 😊💆‍♀️

Standaard heb je 14 dagen de tijd om het bedje of het park uit te proberen. Bevalt het niet? Dan komen wij het kosteloos weer ophalen!

Tip: Als je twijfelt of het iets voor jou is, kies dan voor Klarna achteraf betalen. Dan hoef je pas te betalen als je zeker weet dat je het wilt houden!

Is het bedje wel veilig?

Onze meubels zijn getest en 100% veilig bevonden door SHR uit Wageningen. Alle meubels voldoen aan de strengste veiligheidseisen van de NL overheid (en dus ook aan de EU wetten). Daarnaast gebruiken wij sterk berkenhout waardoor de Cryless parken en bedjes stevig met 4 poten op de grond staan 💪

Voor de enthousiastelingen is dat: Eisenpakket kinderbedden en -boxen NEN-EN 716-1, 2018 🤓

Hoe werkt het slot op de deurtjes?

Zowel boven- als onderin het deurtje zit een magneetslot. Om de deur open te krijgen moet je de deur optillen en tegelijkertijd het deurtje naar je toe trekken.

Voor meer informatie, zie onderstaande video:

Hoe hoog ligt mijn kindje?

Met de hoge poten van 34cm kun je de bodem instellen op 88cm, 68cm en 54cm (vanaf de grond gemeten).

Met de extra hoge poten van 67 cm kun je de bodem instellen op 121cm, 101cm en 87 cm (vanaf de grond gemeten).

Tel hier nog het matrasje bij op voor de hoogte in het bedje 😊

Kan ik ook betalen na levering?

Jazeker! Wij bieden Klarna achteraf betalen hiervoor aan. Je krijgt dan na de levering 14 tot 28 dagen de tijd om je bestelling te betalen. Als je het retourneert binnen 14 dagen dan hoef je zelfs helemaal niets te betalen.

Persoonlijk gesproken maken wij hier vaak ook gebruik van bij grote aankopen in andere webshops. Vertrouwen is goed, controle is beter 😎

Hoe werkt retourneren?

Als jij binnen 14 dagen na levering aangeeft dat je de meubels toch liever niet wilt gebruiken, dan komen we het gratis weer bij je ophalen. Jij krijgt dan uiteraard ook je geld gelijk terug.

Val jij net buiten de 14 dagen? Neem dan even contact met ons op! 😊

Als jij na een paar jaar aangeeft dat je de meubels niet meer wilt gebruiken, dan bieden wij een terugkoopoptie aan. Stuur hiervoor wat foto’s van de staat van het meubel via WhatsApp en wij geven je een prijs. Het is dus altijd een goed idee om Cryless even te bellen voor je het op marktplaats zet!

Hoe lang is mijn garantie?

Op al onze meubels zit een garantieperiode van 2 jaar vanaf de leverdatum.

Val je hierbuiten? Stuur dan even een berichtje. Vaak kunnen wij iets kosteloos repareren als er iemand van ons in de buurt is!

Mag ik het ook komen afhalen?

Graag zelfs! Dat scheelt ons weer een ritje 😊

Vaak kan dit dezelfde dag nog. Wil je dat zeker weten? Stuur even een berichtje!

Volg ons op instagram!